Online Programma

Kies Hoe Je Rouwt

Heb je na een groot verlies moeite je rouw te verwerken
en de draad weer op te pakken?

Een dierbaar familielid, partner of vriend verliezen is al erg genoeg. Maar dat je daardoor je leven niet meer op de rit krijgt is eigenlijk nog erger! Want je hebt geen keus... Je moet weer door... Maar, hoe doe je dat?

Er zijn vele mogelijke oorzaken die ertoe hebben geleid dat je nu vast zit en op zoek bent naar een oplossing. Dat is op zich heel bijzonder, want de meeste mensen gaan niet op zoek naar hulp, terwijl dat eigenlijk noodzakelijk is, om zo snel mogelijk, zo goed mogelijk zelf verder te kunnen.​

83 %
Zoekt Geen Hulp

Herken jij je in één van onderstaande situaties? Dan is de informatie op deze pagina precies voor jou. ​Ik heb dit gemaakt vanuit een gevoel van compassie en liefde. Ik ben ook ervaringsdeskundige en heb mij de afgelopen jaren gespecialiseerd in rouwverwerking en wil niets liever dan jou van dienst zijn!

 • Ben je iemand verloren door de dood?
 • Is je liefdesrelatie beëindigd?
 • Ben je je huis verloren?
 • Problemen met je gezondheid?
 • Ben je je baan verloren?
 • Ongewenst kinderloos?

Minjon kan met een hele rustige stem heel duidelijk vertellen wat rouw precies is en hoe je hier mee om kan gaan. In de video’s neemt ze hier ook lekker de tijd voor, zodat je bijna het gevoel krijgt dat ze het voor jou opgenomen heeft. Ik kan dan ook met recht iedereen dit programma aanraden. Want als je ineens voor rouw komt te staan is het heel fijn dat je weet wat je door maakt, nog gaat doormaken en vooral waarom. Zeer verhelderend!

Jeannette Grotenhuis

Om je verlichting te bieden, heb ik het programma "Kies Hoe Je Rouwt" ontwikkeld. Voor een belangrijk deel is het een online programma. Ik weet namelijk uit eigen ervaring dat je soms op 'onmogelijke momenten', bijvoorbeeld 's nachts enorm behoefte hebt aan ondersteuning of dat je graag even wilt praten.
Mijn oefeningen, video's en visualisaties helpen je er ook dan doorheen.

Je doet dit programma in je eigen ritme en je doet de onderdelen wanneer jij er aan toe bent of klaar voor bent. Ik help ontdekken wat je precies nodig hebt om weer te kunnen genieten van het leven.

Dit online programma leert je hoe zelf je situatie het hoofd te bieden, op jouw eigen manier.
Je krijgt meer belangrijke inzichten over rouw en makkelijk toepasbare tools en oefeningen.

Dit programma is gebaseerd op vele consulten, studies en ervaringen. Het is getest door mensen en cliënten die heel dicht bij mij staan. Zo kan ik garanderen dat dit het beste is, wat ik kan bieden.

Je kan starten wanneer je wil !

Ik ben Minjon van Zoest en ik breng inzicht bij verlies. Ik leer mensen die een verlies hebben meegemaakt, weer grip op hun leven te krijgen. Ik geloof namelijk dat hoewel een verlies je meestal overkomt, je keuze hebt in hoe je ermee om gaat.

In 2006 overleed mijn moeder aan de gevolgen van kanker. Het jaar erna heb ik daar flink mee geworsteld. En dat het zo niet langer kon, besefte ik toen mijn vader een nieuwe partner had gevonden. Ik had ruim een jaar lang volgehouden dat “het wel ging” en ik hield me goed, totdat ik absoluut niet de nieuwe partner van mijn vader wilde ontmoeten. Ik besefte dat ik iets moest gaan doen om te onderzoeken hoe ik met de situatie om kon gaan.

Ruim een jaar na het overlijden van mijn moeder heb ik de stap genomen en heb ik hulp gevonden; een gepensioneerd psychologe die mij nieuwe inzichten gaf over wat ik zelf in stand hield. We hebben gepraat over acceptatie, over verandering en over hoe ik over de dood dacht. Wat vooral veel ter sprake kwam, was dat er niets mis met mij was. Ik was vooral erg onzeker over hoe het met me ging en deze vrouw gaf me het zelfvertrouwen dat deze reacties heel normaal waren. Na een paar gesprekken kon ik verder en heb ik uiteraard de vriendin van mijn vader ontmoet.

Het leven heeft me nog enkele grote verlieservaringen gegeven, waaronder vele teleurstellingen in liefdesrelaties en zelfs een scheiding na een heel kort huwelijk. De ontreddering, het ongeloof en de wanhoop herinner ik me als de dag van gisteren.

Waar sta jij nu?​

Heb je de draad wel alweer opgepakt? Dat is al een geweldige eerste stap! Maar ben je niet tevreden? Voel jij je verre van optimaal en je worstel je nog steeds met jouw rouwverwerking en hoe je moet omgaan met het verlies?

Dan heb je eigenlijk geen tijd te verliezen. Geef jezelf de kans met het programma "Kies Hoe Je Rouwt" om weer alles uit het leven te halen!

Door met het programma bezig te zijn, neem ik bewuster tijd voor mezelf en dus voor mijn rouw. Daardoor lijkt het in ieder geval dat ik de overige tijd wat minder gestresst hierover ben. Ik lijkt beter te weten waar ik doorheen ga en wat ik doe en dat geeft mij blijkbaar houvast en rust. Verder zou ik je wel willen complimenteren over de opzet. Goed opgebouwd en telkens rustig uitgelegd. Ik heb er op mijn manier erg veel aan gehad, niet eens alleen in het omgaan met mijn rouw, maar ook in de rest van mijn gevoelens en emoties. Ik twijfel niet meer aan alles of het wel normaal is om dat te voelen of ergens doorheen te gaan. De kennis heeft mij de rust gegeven die ik hard nodig had.

Muriel Dassen

Wat ga jij doen?​

Een heel begeleidingstraject vind je niet nodig. En een boek geeft te weinig praktische tools... 

Het kan dus ook anders!

Jij gaat in het programma "Kies Hoe Je Rouwt" zelf ontdekken dat jij alles in je hebt om je hier doorheen te slaan. Dat er op heel veel verschillende manieren op rouw wordt gereageerd, dus dat jouw reacties heel normaal zijn.

In het programma krijg je extra tools, die je in iedere gewenste situatie kunt toepassen, maar ook kennis zodat jij je situatie beter gaat begrijpen en wat je eraan kunt doen de dag beter door te komen.

Herken je dit ook?

 • Je hebt het druk genoeg met je werk, je leven, misschien ook met je kinderen
 • Er knaagt iets dat met een verlieservaring te maken heeft, maar je kan er maar niet achter komen waar het precies aan ligt
 • Je lichaam geeft aan dat je iets te doen hebt met je rouw
 • Je hebt het gevoel dat je wordt overvallen door de rouw
 • Er zijn nog onopgeloste stukken die met je verlies te maken hebben
 • Je vraagt je af hoe lang dit gevoel nog duurt

Ondertussen verandert er niets en word jij er niet een gelukkiger mens van.....

Jouw vragen en onzekerheid zijn er niet voor niets. Je voelt aan dat het anders kan​, dat je meer jezelf wil zijn in je rouwproces. Zodat je weer verder kan met je leven. Maar vaak blijkt dat net niet te lukken. En dat is waar we mee aan de slag gaan, zodat je inzicht krijgt, gaat doorgronden en uiteindelijk weer grip hebt op jouw leven met rouw.

Juist daarom heb ik het programma "Kies Hoe Je Rouwt" ontwikkeld!

Een online programma waarin je de tijd hebt om zelf je situatie het hoofd te bieden, op jouw eigen manier. Je krijgt informatie over rouw ("is dit normaal?"), video, audio, makkelijk toepasbare tools en oefeningen. En dat kan je allemaal volgen in jouw tempo.

Tijdens het programma word je 13 weken lang minstens 3 keer in de week geprikkeld met video's, audio-opnamen, teksten, oefeningen, opdrachten en visualisaties.​

Waarom dit programma?

Ik laat je beide kanten van rouw zien. Zowel het rouwen als het loslaten. Ik leer je om eerlijk en liefdevol naar jouw gedrag te kijken. Of dat nu is dat je meer mag leren rouwen of meer mag leren loslaten. Daar ligt de basis. Vervolgens leer je op welke 5 pijlers omgaan met rouw rust, zodat je volledig helder krijgt wat jouw aandacht nodig heeft.

De voordelen van "Kies Hoe Je Rouwt"

 • ​Je doet het programma waar en wanneer het jou uit komt
 • Door de gerichte vragen vind je de antwoorden die jij nodig hebt
 • Je krijgt precies genoeg kennis en informatie om te begrijpen wat er in je om gaat
 • Je volgt het tempo dat bij jou past, je houdt namelijk 6 maanden langer toegang tot de modules
 • In de portemonnee een stuk gunstiger dan een persoonlijk traject
 • De 13 weken is een mooie periode om het geleerde te laten bezinken en te integreren

​De feiten liegen er niet om!

Per jaar overlijden er ongeveer 240.000 mensen in Nederland en België. Ervan uitgaande dat ieder mens gemiddeld vijf directe nabestaanden heeft, komt dit neer op ongeveer 1.200.000 nabestaanden, waarvan ongeveer 40% zich voor korte of langere tijd ziek meldt.

De meeste mensen (zo'n 85%) die een verlies van dichtbij meemaken, lopen niet vast in hun rouwverwerking. Dat betekent niet dat zij het niet moeilijk hebben!

Wat ik ook merk in mijn omgeving, is dat de mensen die op zoek gaan naar begeleiding, zich sneller sterk voelen. Ze voelen sneller het vertrouwen in zichzelf dan de mensen die er zelf mee aan de slag gaan. Mensen die ik in begeleiding heb, hebben daar echt baat bij.

Rouw gaat niet alleen voorbij door de tijd die verstrijkt, maar ook door wat je in die tijd doet. En als je niet weet wat je kan doen in die tijd, dan kan de tijd erg langzaam gaan.​ Je blijft hangen in je emoties, je doet je best je leven weer op te pakken, maar het lukt niet goed.

Ik vind dat die 85% van de mensen die nu niet naar een rouwbegeleider gaan, ook een plek verdienen waar ze naartoe kunnen gaan! Waarom zou je alles zelf uit gaan zoeken, gaan zitten afwachten tot het beter wordt? Het is gewoon moeilijk, je loopt tegen dingen aan die je niet eerder hebt meegemaakt, er gebeurt zoveel in je leven en je hoofd is vol van alles wat er gebeurt. Waarom zou je dat allemaal zelf gaan uitzoeken? Wat als er nou online een programma te volgen is waarin je alles kan vinden om zelf met je rouw aan de slag te gaan?

Dit gaan we doen

Het programma bestaat uit 9 modules.

Gedurende 13 weken krijg je 3 keer in de week een les in je mailbox boordevol kennis en tips. Dat kan zijn via een videotraining, tekst, een opdracht, verdiepende oefening of een visualisatie. Zo krijg je alle gelegenheid om weer grip te krijgen op je leven.

Module 1
Inzicht in rouw

Om te voelen dat je keuze hebt bij rouw, is het van belang te begrijpen wat rouw precies is, en wat het niet is. Wat is normaal bij rouw, hoe zit het met die rouwfases en hoe blijf je in je kracht? Ik leg uit wat de krachtpoort is en wat nodig is om door inzicht naar uitzicht te gaan. Deze module legt de basis om mee verder te werken.

Module 2
Inzicht in balans

Net zoals je 2 benen nodig hebt om op te kunnen lopen, heb je 2 onderdelen nodig om balans te houden bij rouw. Krijg een onderdeel niet voldoende aandacht? Dan ga je dat voelen. Tijdens deze module ga je op onderzoek en krijg je de eerste inzichten in hoe je je aandacht goed kan verdelen.

Module 3
Coping

Coping, oftewel: hoe ga je om met tegenslag? Na het onderzoeken van verlieservaringen, ga je bepalen welke vaardigheden je hebt om met verlies om te gaan. Je leert verschillende copingstijlen (her)kennen. Bepaalde copingstijlen gaan over omgaan met rouw maar anderen gaan over overleven. Wat is aangeleerd en wat past bij jou?

Module 4
Netwerk en steun

Steun vinden in je omgeving is essentieel bij rouw. Maar niet voor iedereen werkt dat op dezelfde manier. Een introvert persoon heeft andere behoeftes dan een extravert persoon. In deze module onderzoek je op welke manier jij je netwerk kan gebruiken. Daarnaast leer je juist hoe je kan omgaan met een omgeving die jou niet begrijpt. 

Module 5
Intuïtie

Je leert hoe je je intuïtie kan gebruiken bij omgaan met rouw. Je ontdekt wat intuïtie is, hoe je je intuïtie kan ontwikkelen, waarom het absoluut niet zweverig is en dat het onderdeel is van wie je bent. Zodra je dit gaat zien, zal je merken dat je meer open wordt en meer in vertrouwen kan leven. En dat geeft ontzettend veel rust.

Module 6
Lichaam

Waar voel je je emoties, waar krijg je last als je slecht eet of te weinig slaapt? Het gebeurt allemaal in je lichaam. Zorgen dat je lichaam voor jou zorgt is daarom een essentieel onderdeel bij omgaan met rouw. Bij kiezen hoe je rouwt is je lichaam een belangrijke pijler. In het programma besteden we er 2 lessen aan.

Module 7
Emoties en gedachtenkracht

In deze module gaan we echt de diepte in. Met oefeningen en visualisaties begeleid ik je om te ontdekken waar je emoties vandaan komen. En hoe je met je emoties om gaat. We leggen het verband met het denken en onderzoeken wat een overtuiging is en welke jou helpen en welke niet. Tijdens deze module gaan we zeker een online meeting houden.

Module 8
Uitzicht door balans

Nu de basis is gelegd en alle pijlers voor omgaan met rouw zijn besproken, kunnen we opnieuw naar balans kijken. Je erkent op welke vlakken jij je moet aanpassen. We hebben aandacht voor her-inneren en afscheid nemen, alleen daar waar jij klaar voor bent. We gaan in op loslaten en wat je wel wil loslaten en wat je wil vasthouden.

Module 9
Hoe verder met rouw

We ronden het programma af met de vraag of rouw eindigt en wanneer het eindigt. Voor iedereen voelt dat anders. Maar wat vroeg of laat wel zichtbaar wordt, is het uitzicht naar een nieuw bestaan. Wat doet de rouw met jouw zelfbeeld, hoe zie je jezelf en hoe ziet je leven er uit in de toekomst? We nemen uiteraard afscheid in stijl.

Iedere module heeft een andere hoeveelheid lessen. We besteden bijvoorbeeld meer aandacht aan "Coping" dan aan "Lichaam". Naast de 9 modules besteden we 4 lessen aan uitgelichte onderwerpen:

 • Rouw na een overlijden
 • Rouw na een (echt)scheiding
 • Kinderen en rouw
 • Verlies van werk

Bonus

Naast de 9 modules en de uitgelichte onderdelen, krijg je ook per module een handig online werkboek waarin je al je inzichten kan opslaan.

Wanneer?

Je kan je nu aanmelden en starten wanneer je wil. Het programma duurt 13 weken. Je hebt nog tot 6 maanden na het einde van het programma toegang tot de modules.

Jouw investering:

STANDAARD

VIP

VIP SPECIAL

€ 189,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 547,-

€ 229,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 657,-

€ 289,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 827,-

9 online modules

9 online modules

9 online modules

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

Handig werkboek

Handig werkboek

Handig werkboek

2 keer individuele-begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Je ontvangt de eerste les zodra de betaling binnen is !

Heb je nog vragen?

Heb je nog een specifieke vraag? Laat het me weten via het contactformulier:

VIP Traject

Voor een beperkt aantal deelnemers is er mogelijkheid om een VIP traject te boeken. De persoonlijke aandacht geeft je ruimte en focus om al je vragen te stellen en je puur te richten op jouw rouwproces.

Deze optie is bedoeld voor jou als je het online programma wil aanvullen met persoonlijke begeleiding. Zo hoef je niets te missen van het programma, maar krijg je ook voldoende gelegenheid om je vragen te stellen en kan ik jou persoonlijke tips geven.

Je wil er zeker van zijn dat je de juiste aandacht krijgt en dat je alles uit het programma haalt. Ik kan me voorstellen dat je het persoonlijke contact ook op prijs stelt, maar dat je ook alles van het programma mee wil krijgen. Heel slim, want in het programma deel ik nog veel meer dan ik in een heel persoonlijk traject kan delen. Met het VIP traject heb je dus allebei: zowel alles uit het programma als persoonlijke begeleiding.

Het VIP traject geeft je gedurende de 13 weken van het programma het recht op 2 sessies via Zoom of Skype van 30 minuten.

Na het VIP traject zal je met meer zelfvertrouwen in je rouwproces staan, met een rugzak vol tools om je uitdagingen aan te kunnen. Je zal je beter kunnen ontspannen, krijgt meer energie en je begrijpt jezelf een stuk beter. Je hebt meer bewuste aandacht voor de dingen en de mensen die belangrijk voor je zijn en je voelt minder frustratie.

Het VIP SPECIAL traject geeft zelfs nog meer ruimte. Gedurende de 13 weken van het programma heb je naast de 2 Zoom/Skype sessies ook recht op een individuele ademsessie van 1,5 uur. De verbonden adem is een magische techniek waarmee je de wijsheid van jouw eigen lichaam aanspreekt. Het doel van de ademsessie is om te openen op alle niveau's. Je voelt je weer vrij, open en voelt dat je je situatie nu echt beter het hoofd kan bieden. De ademsessie kan zowel via Zoom of Skype plaatsvinden of live in Tilburg.

Jouw investering:

STANDAARD

VIP

VIP SPECIAL

€ 189,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 547,-

€ 229,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 657,-

€ 289,- / incl. btw
per maand voor 3 maanden


of betaal in 1 keer € 827,-

9 online modules

9 online modules

9 online modules

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

13 weken, 3 keer per week een onderdeel

Handig werkboek

Handig werkboek

Handig werkboek

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Individuele ademsessie van 1,5 uur waardoor je vanuit de wijsheid van je lichaam rust en acceptatie in jezelf vindt

Heb je nog vragen?

Heb je nog een specifieke vraag? Laat het me weten via het contactformulier: