Rouwen met rust in je hoofd en je lijf

Leer te rouwen met rust in je hoofd en je lijf

Ben je klaar met dat gevoel van verdwaald zijn en wil je de touwtjes weer in handen hebben? Wil je je weer vol leven voelen en je verlies integreren in je leven?

Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt, een plek die hij of zij verdient. En vooral een leven waarin je weer levenslust voelt en waarin je weer plezier kunt hebben.

Herken je dit?

Je weet vaak niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden.

Je rent jezelf aardig voorbij, het voelt alsof je alle controle over je leven kwijt bent.

Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.

Je bent moe. En misschien wel moedeloos. Je wil wel "positief" zijn maar het lukt gewoon niet. Soms vraag je je af wat het allemaal voor zin heeft.

Iedereen lijkt te weten wat je nodig hebt terwijl jij gewoon je stinkende best doet om je hoofd boven water te houden.

Je vraagt niet makkelijk om hulp maar zoals het nu gaat, kan het ook niet langer.

Je wil doen wat goed is, maar wat is "goed" eigenlijk? Werken of niet werken? Leuke dingen doen of juist niet? Je wil graag vooruit kijken maar ook niet de rouw uit de weg gaan.

Hoe zou het voor je zijn als je weer zin in het leven zou hebben? 

Stel je voor dat je weer energie hebt om dingen te doen, dat je precies weet wat handig is en wat niet. Dat je weet waar je energielekken zitten en daardoor slimmere keuzes kunt maken. Dat je op een relaxte manier met de mensen om je heen kunt omgaan en je meer begrepen voelt. Dat je kunt omgaan met je emoties, meer rust in je hoofd hebt en je lekkerder in je lijf voelt. En dat je weer durft te vertrouwen op je eigen kompas.

In 3 maanden leer je te rouwen op die manier die bij jou past

Dat is mogelijk als je meedoet aan het 1-op-1 coachingstraject "Rouwen met rust in je hoofd en je lijf", hét 3 maanden ervarings- en groeitraject voor omgaan met rouw. In het traject gebruiken we de 5 pijlers waar omgaan met rouw op rust. Iedere sessie heeft 1 van de pijlers als thema, zodat je aan het einde van het traject alle kennis en vaardigheden hebt om zelf op door te pakken.

1) Overleven

Hoe ga je om met tegenslag? Na het onderzoeken van verlieservaringen, ga je bepalen welke vaardigheden je hebt om met verlies om te gaan. Je leert verschillende stijlen (her)kennen. Bepaalde copingstijlen gaan over omgaan met rouw maar anderen gaan over overleven. Wat is aangeleerd en wat past bij jou?

2) Netwerk en steun

Steun vinden in je omgeving is essentieel bij rouw. Maar niet voor iedereen werkt dat op dezelfde manier. Een introvert persoon heeft andere behoeftes dan een extravert persoon. In deze sessie onderzoek je op welke manier jij je netwerk kan gebruiken. Daarnaast leer je juist hoe je kan omgaan met een omgeving die jou niet begrijpt. 

3) Intuïtie

Je leert hoe je je intuïtie kan gebruiken bij omgaan met rouw. Je ontdekt wat intuïtie is, hoe je je intuïtie kan ontwikkelen, waarom het absoluut niet zweverig is en dat het onderdeel is van wie je bent. Zodra je dit gaat zien, zal je merken dat je meer open wordt en meer in vertrouwen kan leven. En dat geeft ontzettend veel rust.

4) Lichaam

Waar voel je je emoties, waar krijg je last als je slecht eet of te weinig slaapt? Het gebeurt allemaal in je lichaam. Zorgen dat je lichaam voor jou zorgt is daarom een essentieel onderdeel. We gebruiken de verbonden adem om de wijsheid van je lichaam aan te spreken.

5) Emoties en gedachtenkracht

In deze sessie gaan we nog meer de diepte in. Ik begeleid je om te ontdekken waar je emoties vandaan komen. En hoe je met je emoties om gaat. We leggen het verband met het denken en onderzoeken welke overtuigingen jou helpen en welke niet.

5 sessies met alles erop en eraan. Inclusief video's van mij met nuttige informatie over iedere pijler zodat ik in de sessie al mijn aandacht bij jou heb. Een compleet traject. Stap voor stap en opgezet zoals ik ben: duidelijk, overzichtelijk, rechtdoorzee en compleet. Kortom: alles wat je nodig hebt om de rust in je leven en het vertrouwen in jezelf te vinden. Om af te rekenen met de chaos in je hoofd en nu serieus de regie over je leven te pakken.

En voor je een besluit neemt. Er komt geen beter moment. Het wordt niet beter doordat de tijd verstrijkt, het gaat erom wat je in die tijd dóet. Pak je moment en maak iets moois van jouw leven. Ga het gewoon doen. Of blijf je je achter je excuses verschuilen?

Dit zit allemaal in het traject:

5 maal een 1-op-1 sessie bij mij in Tilburg in een periode van 3 maanden. Hiervan zijn 4 sessies persoonlijke rouwcoaching van 1 uur en 1 sessie ademcoaching van 1,5 uur.

5 video’s van 10-20 minuten met uitleg over het volgende onderwerp. Je krijgt de video ruim voor iedere sessie toegestuurd.

4 werkboeken met 4 huiswerkopdrachten met praktische vragen en oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen. Je ontvangt het werkboek na de iedere sessie (behalve de laatste sessie).

Toegang tot 2 visualisaties die je helpen om de rust in je hoofd en je lijf te vinden.

Waar ga je mee naar huis?

Aan het einde van dit traject ga jij naar huis met het vertrouwen in jouw manier van rouwen en dus jouw manier van leven. Je kunt het doen vanuit jouw echtheid, jouw waarheid. Je hebt door patronen gebroken die niet meer voor je werken, waardoor je je vrij voelt. Je begrijpt hoe je alle kennis op dagelijkse basis in kan zetten, op jouw manier, zodat jij de touwtjes weer in handen hebt.

Het hele traject vraagt slechts een investering van € 485,-

Je mag ook betalen in 3 termijnen van € 170,-. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Minjon weet als geen ander aan te voelen wat jij op dat moment nodig hebt te midden van de chaos in je hoofd en hart als je iemand dierbaars bent verloren. Wat jou troost, wat jou laat her-inneren, wat jou laat groeien, wat jou sterker maakt. Alles mag er zijn, alles is ok. Weer mogen vertrouwen op je gevoel met het geloof dat alles op je pad komt met een reden. Dat heb ik tijdens de sessies met Minjon geleerd. En daarnaast is ze gewoon ook een heel leuk mens!

Charlotte Michielsen

Met Minjon had ik meteen een goede klik. Zonder oordeel gaf ze me inzicht in situaties. Ze heeft me geholpen om kritische gedachten als zodanig te herkennen en er uiting aan te geven, beter te luisteren naar mijn lichaam, en mezelf te blijven voelen. Wat er is, is er, en het mag er zijn. Dit heeft bij mij gezorgd voor meer bewustwording, acceptatie, en vertrouwen. Bedankt Minjon!

Yvonne van Hapert

Minjon is niet alleen een heel prettige en goede coach, maar als mens mooi in zijn geheel. Het te volgen pad, waar zij me mee begeleid heeft, heeft een mooi uitzicht gekregen. Daar bedank ik haar voor met heel mijn hart.

Patricia de Jong

Het gehele traject is enorm waardevol. Ik deel al mijn kennis en ervaring die mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Het vraagt slechts een investering van € 485,- (of 3 x € 170,-).
Wat gaat het je kosten als je het in je eentje blijft doen?