Andante Café

Workshop 'Grip op leven met rouw'

Zondag 10 april 2022 (nieuwe datum)
13:00-16:00 uur (ontvangst vanaf 12:30 uur)

Doet je verlies veel pijn en weet je soms niet wat je met jezelf aan moet? Wil je begrijpen waarom je voelt wat je voelt en de touwtjes weer in handen hebben?

Na deze middag heb je weer rust in je lijf en je hoofd, tools om in het dagelijks leven te gebruiken en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven hebt.

Schrijf je hier in voor de workshop:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail met tips en nieuws over leven met rouw. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.

Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt, een plek die hij of zij verdient. En vooral een leven waarin je weer levenslust voelt en waarin je weer plezier kunt hebben. Herkenbaar? En wil je het anders dan hoe het nu gaat? Kom dan naar de workshop “Grip op leven met rouw”.

Herken je dit?

Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.

Je kunt niet bevatten dat jouw dierbare er niet meer is. Steeds weer denk je dat alles normaal is, tot je weer realiseert wat er is gebeurd. En iedere keer weer die pijn…

Je weet eigenlijk niet veel over rouw en had het onderwerp ook het liefst vermeden.

Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed?

Je bent voortdurend aan het piekeren: hoe nu verder? Je maakt je praktisch zorgen 'wat nu met...' maar er zijn ook zoveel emotionele pijnen. Nooit meer zijn/haar lach horen, nooit meer...

Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.

Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren.

Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.

Je wil er wel over praten maar je wil je vrienden er niet steeds mee lastig vallen.

Wat als je met rust en vertrouwen met je rouw om kunt gaan. Dat je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je minder zorgen maakt om wat je allemaal voelt. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen. En dat je je hierdoor ook beter kunt uiten naar de mensen in je omgeving.

Tijdens deze middag is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het is een ideale middag om de tijd te nemen voor jouw verlies en hoe je er nu voor staat. Je gaat naar huis met meer rust, vertrouwen en tools om in het dagelijks leven te gebruiken. Je hebt vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen, zodat je weer de regie over je leven hebt. Dit doen we samen in de warme, vertrouwde ruimte van Andante Café.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Bij binnenkomst word je al omhuld door fijne energie. De verdere verwelkoming neemt Minjon met veel zorg en liefde op zich; door duidelijk te zijn, de ‘hygiene’ als het ware met elkaar af te spreken, creëert ze zo een hele prettige, veilige, verbonden (atmos)sfeer. Je voelt je welkom. Gezien. Gehoord. We zijn in no time zo allemaal verbonden in dat wat ons verscheurt. Ieder op eigen wijze. Ieder uniek. Met Minjon als onze gids. Met ruimte voor ‘rust’, aankomen in jezelf, te zijn met wat is. Maar ook ‘theorie’ en cognitieve kennis over rouwwerk. Op diep niveau werken we zo. Zijn we. Samen én alleen.. in verbinding. Een onvergetelijke workshop. Dank je wel, Minjon, voor je liefdevolle begeleiding!

Lucy

Ik vind het zo mooi en belangrijk wat jij mensen geeft in jouw workshops. Ik vond het een bijzondere ervaring.

Heidi

Wat voor mij het meest bijzondere was is dat het zo veilig voelt met wildvreemden je verdriet en angsten te delen. Het voelt zo veilig! Kennelijk schroom ik toch om aan anderen te laten zien hoe het echt met me gaat.

Het is ook “fijn” om te zien dat je niet alleen bent in je verdriet en alle problemen die je soms ondervindt. Ook al hebben anderen een heel ander verhaal, een heel andere rouw/verdriet. Soms zie je ook duidelijk patronen bij een ander die je bij jezelf dan ineens duidelijk worden.

Ik ben er nog niet maar het voelt wel goed dat ik weer een stapje gemaakt hebt. En ongetwijfeld zal er weer weer een terugval komen maar dan weet ik waar ik terecht kan.

Marianne

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze bijeenkomst is geschikt voor iedere volwassene die een groot verlies heeft meegemaakt en meer grip wil op zijn of haar leven met rouw. Mensen die met hun rouw aan de slag willen, beter willen begrijpen hoe rouw werkt én wat je zelf kunt doen.

Praktisch

Datum: zondag 10 april 2022 van 13:00-16:00 uur (ontvangst vanaf 12:30 uur).

Deze bijeenkomst is gratis en wordt aangeboden door Crematorium Tilburg en OverRouw.
Koffie en thee wordt aangeboden door Crematorium Tilburg.
Wil je er graag bij zijn? Meld je via onderstaand formulier makkelijk aan.

De workshop vindt plaats in het mooie Andante Café van Crematorium Tilburg. Voor het adres en informatie over parkeren, kun je terecht op de site van Crematorium Tilburg.

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail met tips en nieuws over leven met rouw. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.

Wie begeleidt deze workshop?

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach bij OverRouw. Ik leer mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van mijn moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien mijn motivatie om anderen te leren te rouwen op een manier die past bij die persoon.

Nu meteen aan de slag? In mijn gratis e-book deel ik mijn belangrijkste tips en leer ik je hoe je weer de regie pakt. Meld je nu aan en ontvang direct het e-book in je inbox.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.