Lorelei Vrouwenfestival 2019
23 t/m 25 augustus

Workshop "Grip op leven met rouw" op Lorelei 2

Doet je verlies veel pijn en weet je soms niet wat je met jezelf aan moet? Wil je begrijpen waarom je voelt wat je voelt en de touwtjes weer in handen hebben?

Na deze workshop heb je weer rust in je lijf en je hoofd, tools om in het dagelijks leven te gebruiken en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven hebt.

Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt, een plek die hij of zij verdient. En vooral een leven waarin je weer levenslust voelt en waarin je weer plezier kunt hebben. Herkenbaar? Kom dan naar de workshop “Grip op leven met rouw”.

Herken je dit?

Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.

Je weet eigenlijk niet veel over rouw en had het onderwerp ook het liefst vermeden.

Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed?

Je bent veel aan het piekeren: hoe nu verder? Je maakt je praktisch zorgen 'wat nu met...' maar er zijn ook zoveel emotionele pijnen. Nooit meer zijn/haar lach horen, nooit meer...

Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.

Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren. Weten ze dan niet wat er is gebeurd?

Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.

Wat als je met rust en vertrouwen met je rouw om kunt gaan. Dat je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je minder zorgen maakt om wat je allemaal voelt. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen. En dat je je hierdoor ook beter kunt uiten naar de mensen in je omgeving.

Tijdens deze workshop is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het is een ideale gelegenheid om de tijd te nemen voor jouw verlies en hoe je er nu voor staat. Je gaat naar buiten met meer rust, vertrouwen en tools om in het dagelijks leven te gebruiken. Je hebt vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen, zodat je weer de regie over je leven hebt. Dit doen we samen in de warme sfeer van het Lorelei festival.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Ik vind het zo mooi en belangrijk wat jij mensen geeft in jouw workshops. Ik vond het een bijzondere ervaring.

Heidi Amla Mayi

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor iedere vrouw die een groot verlies heeft meegemaakt en meer grip wil op haar leven met rouw. Vrouwen die met hun rouw aan de slag willen, beter willen begrijpen hoe rouw werkt én wat je zelf kunt doen.

Wie geeft deze workshop?

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach bij OverRouw. Ik leer mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van mijn moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien mijn motivatie om anderen te leren te rouwen op een manier die past bij die persoon.

Nu meteen aan de slag? In mijn gratis videotraining leer ik je hoe je weer de regie pakt. Meld je nu aan en ontvang direct de eerste video.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.