Niets is wat het lijkt

De afgelopen twee weken ben ik in Ibiza op vakantie geweest, het eiland dat als mijn tweede thuis voelt. Ook deze keer heb ik me onder laten dompelen in de warmte en zachtheid van het eiland. Als je er ooit bent geweest, heb je misschien ook gemerkt hoe dit eiland een eigen soort magie over zich heeft.

Voor de laatste dagen op het eiland zocht ik met een groep vrienden een huis. Het liefste iets in afgelegen gebied, waar het rustig is en we van de natuur zouden kunnen genieten. Maar helaas, op alle sites die we kenden was dat niet te vinden, of het was ver boven ons budget. Dus besloten we een mooi appartement in de stad te huren, ook leuk.

Alsof het niets was, ging het hele feest niet door

Het was een erg last-minute beslissing maar de eigenaar belde ons nog om te zeggen dat hij alles zou regelen en dat we om 20:00 uur in het huis zouden kunnen. We zagen het helemaal zitten en gingen nog ergens een hapje eten met z’n allen. Totdat we bericht kregen dat het niet door kon gaan, er waren geen sleutels geregeld en de eigenaar was zelf niet op het eiland. En alsof het niets was, ging het hele feest niet door. Daar zaten we dan met 6 mensen om 9 uur ’s avonds zonder slaapplek.

We gingen massaal op zoek naar een oplossing en een vriendin zei direct dat dit nog wel eens een gevalletje “Ibiza magic” zou kunnen zijn. Met andere woorden: laten we erop vertrouwen dat er iets beters op ons pad komt. Ik vroeg een vriend die op het eiland woont of hij nog iets wist. Hij zou even iets checken, of ik even kon wachten. Maar ik hoefde niet lang te wachten, hij had namelijk een heel huis in de aanbieding, een huis dat nét dicht was voor de wintermaanden, maar nog prima door ons gebruikt zou kunnen worden.

Pas toen er druk op de ketel kwam, kwamen we op het idee

Het bleek meer dan prima te zijn, het was een geweldig huis in de natuur, inclusief boomgaard en zwembad. Dit hadden we van tevoren niet kunnen bedenken, er was op al die websites niets te vinden wat hierop leek. Pas toen er druk op de ketel kwam, kwamen we op het idee om deze vriend te raadplegen. Soms is een tegenvaller precies wat je nodig hebt.

Je hebt geen Ibiza magic nodig om dit mee te maken. Toen ik tijdens mijn huwelijk mijn huis te koop had staan, voelde het als pech dat ik het huis maar niet verkocht kreeg. Maar wat was het een geluk dat ik weer terug kon naar mijn eigen huis toen het huwelijk op de klippen was gelopen. Ik had het van tevoren niet kunnen bedenken. En soms is dat maar goed ook.

Soms is een tegenvaller precies wat je nodig hebt om ruimte te maken

Soms heeft het leven iets mooiers voor je in petto dan dat wat je zelf had kunnen bedenken. Dat betekent niet dat je niet baalt als er iets niet lukt of dat je niet teleurgesteld bent. Eén van mijn klanten had na het overlijden van haar beide ouders nogal wat praktische zaken af te handelen en kreeg in dat proces te maken met haar zus die ze al 8 jaar niet had gesproken. Het contact was lang ingewikkeld geweest en ook nu leken ze er niet uit te komen. Haar zus was niet eens met hoe de zaken zouden worden geregeld en er kwamen veel gesprekken met advocaten aan te pas. Maar in dit proces kwamen alle misverstanden van al die voorgaande jaren eindelijk aan het licht en de zussen leerden elkaar meer en meer waarderen.

Het is niet altijd even makkelijk om te vertrouwen dat er iets beters op je pad komt. Leren omgaan met een groot verlies vraagt nogal wat van je en ook jij word misschien flink uitgedaagd. Maar soms is een tegenvaller precies wat je nodig hebt om ruimte te maken voor iets dat nog beter is. Zo werd de rechtszaak van mijn klant de opening naar hernieuwd contact met haar zus. Zo is er ook voor jou meer mogelijk dan je nu kunt bedenken.

Het is aan ons om te vertrouwen op een goede afloop

Soms willen we te snel naar een bepaald resultaat, waardoor we uiteindelijk verder van huis raken dan goed voor ons is. De fase van het afwachten, onderzoeken, het niet-weten kan heel frustrerend zijn als je al zoveel houvast in je leven kwijt bent. Maar sommige dingen zijn niet af te dwingen en is het aan ons om te vertrouwen op een goede afloop. Zodat dat geweldige huis op ons pad komt, de juiste oplossing, het juiste contact of een hernieuwde band met een dierbare. Ik gun je die goede afloop, maar bovenal gun ik je het vertrouwen dat je bent precies waar je moet zijn, en nergens anders.

Vind jij het makkelijk of juist moeilijk om te blijven vertrouwen? En waar loop jij tegenaan? Wil je het hieronder met me delen?

Heb ik je interesse gewekt?

Ben je klaar voor nog meer tips die werken zodra jij besluit dat je het genoeg alleen hebt geprobeerd? Ontvang ze gratis en zonder iets te hoeven doen in je mailbox.

Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.

Laat een reactie achter: