Kies Hoe Je Rouwt

Het online programma waarin je in je eigen tijd leert op
welke manier je wél een keuze hebt bij rouw

Heb je een groot verlies meegemaakt en weet je soms geen raad met jezelf? Wil je van overleven naar leven? En vind je het fijn om zelf op onderzoek uit te gaan?

Een dierbare verliezen is één van de meest pijnlijke gebeurtenissen in het leven. Het voelt als leven met een gat in je hart en soms zie je niet hoe het nog beter kan worden. Je wil wel verder met je leven, maar hoe doe je dat? Een hoop dingen kun je zelf prima oplossen, maar soms voelt het wel erg alleen. Je zou graag wat handvatten hebben om weer vertrouwen in de toekomst te krijgen.

Waar ga jij voor?

In 9 online modules leer ik je alles wat ik had willen weten om met mijn verlies om te gaan, zodat jij het niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken.
13 weken lang waarin je 3 keer in de week (!) een mail krijgt met video's, werkboeken en meer, voor de allerbeste basis om een mooi leven te creëren na je verlies. Een leven waarin je stevig in je schoenen staat.

Herken je dit?

Je bent iemand die de zaakjes wel op orde heeft, maar nu je met zo'n groot verlies te maken hebt, voel je je alles behalve 'in control' over je leven.

Je weet dat je het in je hebt om goed te leren leven met dit verlies, maar je vraagt je wel af of het handiger kan dan je nu doet.

Dat rouw niet makkelijk zou zijn dat wist je wel, maar zo intens en hevig, daar had je je niet op kunnen voorbereiden. En nu zit je erin en weet je soms niet wat je met jezelf aan moet.

Het lukt je niet goed om je aandacht bij dingen te houden, je bent binnen de kortste keren weer afgeleid. Maar je wil er ook niet steeds mee bezig zijn.

De rouw kost je bergen energie en daar krijg je niet bepaald meer vertrouwen in jezelf van. Je wil absoluut niet bij de pakken neerzitten, maar het is niet makkelijk om de moed erin te houden.

Wat je wil voorkomen, is dat je over een tijdje ontdekt dat je niet echt door de rouw heen bent gegaan. Je wil de rouw wel aangaan.

In je hoofd ben je bijna 24/7 met je overleden dierbare bezig, maar dat laat je liever niet zien. Het voelt alsof je mensen ermee lastig valt dus hou je soms je mond als je eigenlijk wel je verhaal zou willen doen.

De rouw overvalt je op de meest onmogelijke momenten. Je begint je toch wel af te vragen of dat normaal is en of je daar iets aan kunt doen.

Hoe zou het voor je zijn als je jezelf helemaal begreep? Als je met al het onvoorspelbare om zou weten te gaan, als je weer zou vertrouwen op jezelf omdat je alle kennis hebt die je nodig hebt over rouw? En als je daarbij al die kennis al had doorvoeld, waardoor je het goed in je eigen leven weet toe te passen?

Dit is de tijd om in actie te komen, je bent hier niet voor niets. Ik vind het zo zonde als mensen rondjes blijven draaien omdat ze het allemaal zelf willen uitzoeken. Als deze situatie nog langer duurt dan bestaat de kans dat je het opgeeft. Omdat je voelt dat je geen keuze hebt, terwijl je die wél hebt.

Wat als je ook online en op jezelf met de rouw aan de slag kunt gaan, met een gedegen, goed doordacht programma? 

Dit is het, een uitgebreider programma zal je niet vinden. In 13 weken leer je alles over rouw, zodat je weer grip op je leven hebt.

In dit online programma leer je hoe je zelf je leven met rouw het hoofd kunt bieden, op jouw eigen manier. Als ik dit allemaal had geweten, had de rouw mij niet zoveel energie hoeven kosten. Met dit programma leer je jezelf en je rouw beter begrijpen en zal je herkenning vinden, waardoor je het vertrouwen in jezelf weer terugvindt. Je zal weten wat je in welke situatie te doen hebt en wat je beter kunt laten. Het is geen handboek met voorschriften, want jij mag op jouw eigen manier rouwen, maar het ondersteunt je juist om de voor jou beste manier te vinden. Dat is namelijk de enige manier om dat vertrouwen weer terug te krijgen.

Je doet dit programma in je eigen ritme en je doet de onderdelen wanneer jij er aan toe bent of klaar voor bent. Ik help ontdekken wat je precies nodig hebt om uiteindelijk weer te kunnen genieten van het leven.

Dit gaan we doen:

Het programma bestaat uit 9 modules.

Gedurende 13 weken krijg je 3 keer in de week een les in je mailbox boordevol kennis en tips. Dat kan zijn via een videotraining, tekst, een opdracht, verdiepende oefening of een visualisatie. Zo krijg je alle gelegenheid om weer grip te krijgen op je leven.

Module 1
Inzicht in rouw

Om te voelen dat je keuze hebt bij rouw, is het van belang te begrijpen wat rouw precies is, en wat het niet is. Wat is normaal bij rouw, hoe zit het met die rouwfases en hoe blijf je in je kracht? Ik leg uit wat de krachtpoort is en wat nodig is om door inzicht naar uitzicht te gaan. Deze module legt de basis om mee verder te werken.

Module 2
Inzicht in balans

Net zoals je 2 benen nodig hebt om op te kunnen lopen, heb je 2 onderdelen nodig om balans te houden bij rouw. Krijg een onderdeel niet voldoende aandacht? Dan ga je dat voelen. Tijdens deze module ga je op onderzoek en krijg je de eerste inzichten in hoe je je aandacht goed kan verdelen.

Module 3
Coping

Coping, oftewel: hoe ga je om met tegenslag? Na het onderzoeken van verlieservaringen, ga je bepalen welke vaardigheden je hebt om met verlies om te gaan. Je leert verschillende copingstijlen (her)kennen. Bepaalde copingstijlen gaan over omgaan met rouw maar anderen gaan over overleven. Wat is aangeleerd en wat past bij jou?

Module 4
Netwerk en steun

Steun vinden in je omgeving is essentieel bij rouw. Maar niet voor iedereen werkt dat op dezelfde manier. Een introvert persoon heeft andere behoeftes dan een extravert persoon. In deze module onderzoek je op welke manier jij je netwerk kan gebruiken. Daarnaast leer je juist hoe je kan omgaan met een omgeving die jou niet begrijpt. 

Module 5
Intuïtie

Je leert hoe je je intuïtie kan gebruiken bij omgaan met rouw. Je ontdekt wat intuïtie is, hoe je je intuïtie kan ontwikkelen, waarom het absoluut niet zweverig is en dat het onderdeel is van wie je bent. Zodra je dit gaat zien, zal je merken dat je meer open wordt en meer in vertrouwen kan leven. En dat geeft ontzettend veel rust.

Module 6
Lichaam

Waar voel je je emoties, waar krijg je last als je slecht eet of te weinig slaapt? Het gebeurt allemaal in je lichaam. Zorgen dat je lichaam voor jou zorgt is daarom een essentieel onderdeel bij omgaan met rouw. Bij kiezen hoe je rouwt is je lichaam een belangrijke pijler. In het programma besteden we er 2 lessen aan.

Module 7
Emoties en gedachtenkracht

In deze module gaan we echt de diepte in. Met oefeningen en visualisaties begeleid ik je om te ontdekken waar je emoties vandaan komen. En hoe je met je emoties om gaat. We leggen het verband met het denken en onderzoeken wat een overtuiging is en welke jou helpen en welke niet. Tijdens deze module gaan we zeker een online meeting houden.

Module 8
Uitzicht door balans

Nu de basis is gelegd en alle pijlers voor omgaan met rouw zijn besproken, kunnen we opnieuw naar balans kijken. Je erkent op welke vlakken jij je moet aanpassen. We hebben aandacht voor her-inneren en afscheid nemen, alleen daar waar jij klaar voor bent. We gaan in op loslaten en wat je wel wil loslaten en wat je wil vasthouden.

Module 9
Hoe verder met rouw

We ronden het programma af met de vraag of rouw eindigt en wanneer het eindigt. Voor iedereen voelt dat anders. Maar wat vroeg of laat wel zichtbaar wordt, is het uitzicht naar een nieuw bestaan. Wat doet de rouw met jouw zelfbeeld, hoe zie je jezelf en hoe ziet je leven er uit in de toekomst? We nemen uiteraard afscheid in stijl.

Iedere module heeft een andere hoeveelheid lessen. Naast de 9 modules besteden we 4 lessen aan uitgelichte onderwerpen:

  • Rouw na een overlijden
  • Rouw na een (echt)scheiding
  • Kinderen en rouw
  • Verlies van werk


Naast de 9 modules en de uitgelichte onderdelen, krijg je ook per module een handig online werkboek waarin je al je inzichten kan opslaan.

Je kunt je meteen aanmelden en starten wanneer je wil. Het programma duurt 13 weken. Je hebt nog minimaal 1 jaar na het einde van het programma toegang tot de modules.

Dit is de investering voor het hele programma en dit zit er allemaal in:

Header
Header

STANDAARD

VIP

€ 295,- / incl. btw

€ 535,- / incl. btw

Per week 3 keer een onderdeel in de vorm van een video, tekst, opdracht, oefening of visualisatie. Of een combinatie hiervan.

Per week 3 keer een onderdeel in de vorm van een video, tekst, opdracht, oefening of visualisatie. Of een combinatie hiervan.

9 online modules

9 online modules

Per module een handig werkboek

Per module een handig werkboek

13 weken lang continue inspiratie en motivatie

13 weken lang continue inspiratie en motivatie

Uitgelichte onderwerpen

Uitgelichte onderwerpen

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele rouwcoaching van 30 minuten via Zoom of Skype gedurende de duur van het programma

Mijn naam is Minjon van Zoest en ik leer mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van mijn moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien mijn motivatie om mensen te leren ze wél in de hand hebben in hun leven met rouw.

In 2006 overleed mijn moeder aan de gevolgen van kanker. Het jaar erna heb ik daar flink mee geworsteld. En dat het zo niet langer kon, besefte ik toen mijn vader een nieuwe partner had gevonden. Ik had ruim een jaar lang volgehouden dat “het wel ging” en ik hield me goed, totdat ik niet in staat bleek te zijn om de nieuwe partner van mijn vader te ontmoeten. Ik besefte dat ik iets moest gaan doen.

Ruim een jaar na het overlijden van mijn moeder heb ik de stap genomen en heb ik hulp gevonden; iemand die mij nieuwe inzichten gaf over waar ik zelf invloed op had. We hebben gepraat over acceptatie, over verandering, over hoe ik over de dood dacht en nog veel meer. Ik was vooral onzeker en deze vrouw gaf me het vertrouwen in mezelf terug. Dat gun ik jou ook!

Wat levert het programma je allemaal op?

Je hoeft het niet meer alleen te doen. Door de zorgvuldig samengestelde onderdelen, voel je dat je niet alleen bent in wat je allemaal voelt en doormaakt. Je doet het zelf, maar toch samen.

Je krijgt weer rust in je hoofd door de duidelijke structuur die het programma biedt. Je hoeft het niet meer allemaal zelf te bedenken, het wordt allemaal voor je gedaan.

Al die emoties kun je beter plaatsen en daardoor weet je er goed mee om te gaan.

Je hoeft je niet meer af te vragen wat normaal is en wat niet, daardoor is er een hoop 'ruis' weg in de rouw en wordt het allemaal lichter.

Je voelt weer dat je mag léven, zonder schuldgevoel of angst. Dat de rouw er mag zijn en op welke manier de rouw onderdeel van je leven mag zijn. Jij bepaalt jouw leven met rouw, de rouw bepaalt niet jouw leven.

Het levert je simpelweg tijd op, en tijd is leven. Rouw gaat namelijk niet alleen voorbij door de tijd die verstrijkt, maar vooral door wat je in die tijd doet.

Je kunt beter met je omgeving omgaan. Je kunt niet alleen jezelf beter uitdrukken, maar doordat je anderen beter begrijpt, zal er onderling ook minder ruis zijn. Wel zo fijn, want het delen van wat er in je omgaat geeft ruimte.

Je hebt weer een gevoel van houvast in je leven. Niet alleen door het doen programma, maar ook door de rust in je hoofd en de helderheid over wat je te doen hebt.

Een online programma waarin je de tijd hebt om zelf je situatie het hoofd te bieden, op je eigen manier. Je krijgt informatie over rouw ("is dit normaal?"), video, audio, makkelijk toepasbare tools en oefeningen. En dat kun je allemaal in je eigen tempo volgen.

Door met het programma bezig te zijn, neem ik bewuster tijd voor mezelf en dus voor mijn rouw. Daardoor lijkt het in ieder geval dat ik de overige tijd wat minder gestresst hierover ben. Ik lijkt beter te weten waar ik doorheen ga en wat ik doe en dat geeft mij blijkbaar houvast en rust. Verder zou ik je wel willen complimenteren over de opzet. Goed opgebouwd en telkens rustig uitgelegd. Ik heb er op mijn manier erg veel aan gehad, niet eens alleen in het omgaan met mijn rouw, maar ook in de rest van mijn gevoelens en emoties. Ik twijfel niet meer aan alles of het wel normaal is om dat te voelen of ergens doorheen te gaan. De kennis heeft mij de rust gegeven die ik hard nodig had.

Muriel

Minjon kan met een hele rustige stem heel duidelijk vertellen wat rouw precies is en hoe je hier mee om kan gaan. In de video’s neemt ze hier ook lekker de tijd voor, zodat je bijna het gevoel krijgt dat ze het voor jou opgenomen heeft. Ik kan dan ook met recht iedereen dit programma aanraden. Want als je ineens voor rouw komt te staan is het heel fijn dat je weet wat je door maakt, nog gaat doormaken en vooral waarom. Zeer verhelderend!

Jeannette

Op zoek was ik naar houvast en een manier om mijn leven weer op een zodanige wijze op te pakken dat leven en genieten weer centraal zou komen te staan. Ik ben door een noodlottig ongeluk van het één op andere moment mijn vriendin kwijt geraakt. Je beseft niet waar je op dat moment in terecht komt. Help! Hoe kom ik hier uit.... Toen kwam ik het online programma "Kies hoe je rouwt" tegen wat je in je eigen tempo kunt volgen.  Nu ik het gehele programma gevolgd heb, kan ik alleen maar zeggen:  Doen! Wacht niet!
Voor mij zal deze cursus altijd de belangrijkste uit mijn leven blijven. Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik de keuze gemaakt heb om deze te volgen. De cursus heeft me het volgende gebracht: leren omgaan met mijn verlies, meer inzicht in mezelf,  manieren om mezelf krachtiger te maken,  meer positiviteit, meer dankbaarheid en een uitweg om weer te kunnen genieten. De cursus zit heel vakkundig en in een logische volgorde in elkaar. De inhoud bevat vele uitstekende video's en geluidsfragmenten waar Minjon het één en ander uitlegt en je opdrachten geeft.

Martin

Meest gestelde vragen

Ik geef alvast antwoord op wat vragen die je misschien hebt:

Waarom duurt dit programma 13 weken?

Het is een mooie periode om het geleerde te laten bezinken en te integreren. Wat ik wil voorkomen, is dat ik in één keer een berg informatie over je heen stort waar je vervolgens niets mee doet. En het hoeft ook niet langer te duren dan noodzakelijk. Mijn ervaring leert dat 13 weken een mooie periode is om stap voor stap alles te integreren in je leven, zodat je na 13 weken in vertrouwen weer verder kunt.

Ik ga in die 13 weken op vakantie, is dat een probleem?

Dat is geen enkel probleem. Je kunt er zelf voor kiezen om tijdens je vakantie gewoon door te gaan met het programma (internet is er bijna overal), maar je mag het ook na je vakantie weer oppakken. Alle informatie blijft nog zeker een jaar voor je beschikbaar.

Waarom een online programma?

Ik merk dat voor sommige mensen er een drempel is om hulp te zoeken bij rouw, om wat voor reden dan ook. Dat vind ik jammer, want we krijgen allemaal met rouw te maken en bijna niemand heeft vroeger op school geleerd hoe je nou eigenlijk met rouw kunt leven. Niet iedereen heeft behoefte aan persoonlijke begeleiding, maar vaak zijn er wel een hoop vragen. Met dit online programma kun je dus wél zelf aan de rouw werken, maar je doet het op je eigen tijd en in je eigen tempo.

Wat is een visualisatie?

Visualiseren is letterlijk ‘het voor je geestesoog laten verschijnen’. Alles wat we doen, zien we eerst in gedachten voor ons, maar dat doen we meestal niet bewust. Stel je maar eens voor hoe je door de supermarkt loopt: voor je binnenstapt weet je wat je als eerste gaat pakken. In dit programma gebruiken we visualisatie juist wél bewust, om een gevoel op te roepen, om te helpen een beslissing te nemen of om voor de toekomst iets duidelijk neer te zetten. Visualiseren kan iedereen.

Hoe lang blijft de informatie beschikbaar?

Alle informatie blijft nog zeker een jaar voor je beschikbaar. De werkboeken ga je downloaden dus die blijven tot je beschikking. Van de video's, visualisaties en andere informatie kun je minimaal een jaar gebruik maken, wat ruim voldoende is om het hele programma zelfs twee keer volledig te doorlopen als je dat zou willen.

VIP Traject

Voor een beperkt aantal deelnemers is er mogelijkheid om een VIP traject te boeken. De persoonlijke aandacht geeft je ruimte en focus om al je vragen te stellen en je puur te richten op jouw rouwproces.

Deze optie is bedoeld voor jou als je het online programma wil aanvullen met persoonlijke begeleiding. Zo hoef je niets te missen van het programma, maar krijg je ook voldoende gelegenheid om je vragen te stellen en kan ik jou persoonlijke tips geven.

Je wil er zeker van zijn dat je de juiste aandacht krijgt en dat je alles uit het programma haalt. Ik kan me voorstellen dat je het persoonlijke contact ook op prijs stelt, maar dat je ook alles van het programma mee wil krijgen. Heel slim, want in het programma deel ik nog veel meer dan ik in een heel persoonlijk traject kan delen. Met het VIP traject heb je dus allebei: zowel alles uit het programma als persoonlijke begeleiding.

Het VIP traject geeft je gedurende de 13 weken van het programma het recht op 2 sessies via Zoom of Skype van 30 minuten. Na het VIP traject zal je met meer zelfvertrouwen in je rouwproces staan, met een rugzak vol tools om je uitdagingen aan te kunnen.

Waarom zou je alles zelf uit gaan zoeken, gaan zitten afwachten tot het beter wordt? Het is gewoon moeilijk, je loopt tegen dingen aan die je niet eerder hebt meegemaakt, er gebeurt zoveel in je leven en je hoofd is vol van alles wat er gebeurt. Waarom zou je dat allemaal zelf gaan uitzoeken? Start meteen met het online programma waarin je alles vindt om zelf met je rouw aan de slag te gaan, zodat je weer aan het roer staat van jouw leven.

Meld je direct aan:

Header
Header

STANDAARD

VIP

€ 295,- / incl. btw

€ 535,- / incl. btw

Per week 3 keer een onderdeel in de vorm van een video, tekst, opdracht, oefening of visualisatie. Of een combinatie hiervan.

Per week 3 keer een onderdeel in de vorm van een video, tekst, opdracht, oefening of visualisatie. Of een combinatie hiervan.

9 online modules

9 online modules

Per module een handig werkboek

Per module een handig werkboek

13 weken lang continue inspiratie en motivatie

13 weken lang continue inspiratie en motivatie

Uitgelichte onderwerpen

Uitgelichte onderwerpen

2 keer individuele begeleiding van 30 minuten via Zoom of Skype

2 keer individuele rouwcoaching van 30 minuten via Zoom of Skype gedurende de duur van het programma