Wie is Minjon van Zoest?

Nadat mijn moeder overleed, liep het flink vast in mijn hoofd

In 2006 overleed mijn moeder. Ik kan niet beschrijven wat voor klap dat voor me was, ook al wisten we dat de tijd zou komen. Mijn moeder hoorde niet op haar 58e dood te gaan, zo dacht ik erover. Tot ik ontdekte dat juist die gedachte de oorzaak van mijn lijden was.

Ik had fijne mensen om me heen, lieve vriendinnen, familie. Allemaal waren ze troostend en deden ze hun best om op hun eigen manier verzachting te bieden. Meestal gebeurde dat in de vorm van het bevestigen van mijn gedachte: het was ook verschrikkelijk, het had niet mogen gebeuren, en dat mij dit nou juist moest overkomen. Na ruim een jaar vond ik het tijd om met een professional te gaan praten. Zij was de persoon die me bewust maakte van hoeveel boosheid ik had gecreëerd door aan deze gedachte vast te houden.

Waar sta ik nu?

De dood van mijn moeder bleek voor mij het begin te zijn van een intens proces van groei en spirituele ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken, om me bewust te worden van mijn eigen patronen en zo grip te krijgen op m’n leven. Ik deed opleidingen en het leven bracht me nieuwe uitdagingen om zo nóg meer te kunnen leren. In 2010 startte ik mijn werk als coach en in 2012 als rouwbegeleider. Ik kan me geen ander werk voorstellen dat zoveel voldoening geeft. Ik geniet als er bij een cliënt een kwartje valt of wanneer er ruimte komt om emoties te laten stromen.

Mijn vader is nog altijd een groot voorbeeld. Na de dood van mijn moeder nam hij het besluit om nooit bij de pakken neer te gaan zitten. De manier waarop hij met zijn verdriet is omgegaan, is voor mij nog steeds een inspiratiebron om anderen mee te helpen.

Mijn visie op rouw

De manier waarop ik toen met mijn verlies ben omgegaan, is mijn motivatie om anderen te inspireren dit anders te doen. Ik vind het moeilijk te zien wanneer mensen wegkwijnen in hun verdriet of juist met de “schouders eronder” mentaliteit voorbij gaan aan alle emoties die bij rouw komen kijken. Rouw doet al zoveel pijn en bij een eerste ingrijpend overlijden komt er helemaal veel nieuws op je af. En zonder het in de gaten te hebben, doen we daar vaak nog een schepje bovenop. Dat is zo enorm niet nodig. Het lastigste is vaak niet de rouw zelf, maar hoe iemand ertegenaan kijkt.

Hoe werk ik?

Het belangrijkste vind ik dat mensen vanuit hun kern leren leven, zichzelf zijn, zich bewust worden van waar ze invloed op hebben en naar hun eigen intuïtie leren luisteren. Dit proces begeleid ik met volle aandacht en liefde, maar ik draai er niet omheen. Als ik zie of voel waar de pijn ligt, zal ik sturend zijn en liefdevol bewegen naar een andere kijk op de situatie. Ik heb een vrij analytisch brein, dat dankzij 20 jaar bedrijfsleven behoorlijk ontwikkeld is. In combinatie met een goede intuïtieve aanleg creëer ik makkelijk duidelijkheid en structuur.

Leuk om te weten

Ook privé hou ik van alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en bewustwording. Ecstatic dance, tantra workshops, opleidingen, festivals, warme bijeenkomsten, ik ben er te vinden. Reizen is ook een grote liefde van mij, ik ontdek graag nieuwe en bekende plekjes. Soms zoek ik spirituele festivals op in het buitenland, soms vind ik het heerlijk om te ontdekken door in de natuur zijn en te wandelen. Ik doe graag iets goeds voor de wereld, met mijn organisatietalent heb ik voor Artsen zonder Grenzen gewerkt en het OpenUp festival helpen organiseren bijvoorbeeld. Ik ben ook graag (alleen) thuis, lekker rustig in m’n eigen bubbel. Ik kan enorm genieten van de kleine dingen in het leven. Van een kop zoethout thee met een stuk chocolade, maar ook van de warme wind in m’n gezicht op een zonnige dag, het liefst aan de zee (en dan het allerliefst op Ibiza). Beweging is voor mij ook belangrijk. Heerlijk in combinatie met buiten zijn, ik ga graag hardlopen of bootcampen in de buitenlucht. Beweging in het lijf geeft beweging in het leven.

Ben je er klaar voor om kennis te maken?

Denk je dat ik de rouwcoach ben die jou kan helpen om de rouw te verlichten, vul dan mijn contactformulier in via bovenstaande knop. Ik kom dan binnen 48 uur bij je terug. Ik kijk uit naar je reactie!

Gratis gouden tips

Pak de regie over je leven met rouw terug. Ga direct aan de slag met het gratis e-book.
Vul je gegevens in en download het e-book meteen.

Vul hieronder je gegevens in en download het e-book direct!

Je krijgt ook max. 1 x per maand een inspiratiemail met nieuwe artikelen, tips en nieuws over omgaan met rouw. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.