Rouwcafé Tilburg
Wijkcentrum Heyhoef

"Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen"
Woensdag 2 oktober 2019

Voel jij door je verlies alsof er een groot gat in je leven is geslagen? Alsof er een puzzelstukje in je leven mist? Tijdens het Rouwcafé leer je waar dat gevoel van alleen-zijn vandaan komt en wat je hieraan kunt doen. Je ontdekt hoe je je kunt verbinden met jezelf én met de ander, zodat je weer zin in het leven vindt.

Na het verlies van een dierbaar iemand, voelt het vaak alsof er een groot gat in het leven is geslagen. Er mist een puzzelstukje en geen ander puzzelstukje past op die plek. De puzzel zal op die manier niet meer compleet kunnen worden en dat doet pijn. Dat betekent dat er een manier gevonden moet worden om verder te kunnen leven, met dat gat waar dat puzzelstukje zat.

Herken je dit?

Je weet niet wat je met jezelf aan moet sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.

Je kunt niet bevatten dat jouw dierbare er niet meer is. Steeds weer denk je dat alles normaal is, tot je weer realiseert wat er is gebeurd. En iedere keer weer die pijn…

Je voelt je onbegrepen omdat het jouw puzzel is en van niemand anders. Niemand kan begrijpen hoe het voelt om met dat gat te leven.

Je wil graag goed met je rouw omgaan, maar je hebt geen idee waar te beginnen. Hoe doe je het goed?

Je bent voortdurend aan het piekeren: hoe nu verder? Je maakt je praktisch zorgen 'wat nu met...' maar er zijn ook zoveel emotionele pijnen. Nooit meer zijn/haar lach horen, nooit meer...

Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.

Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.

Je wil er wel over praten maar je wil je vrienden er niet steeds mee lastig vallen.

Eerder had je overal wel een antwoord op, maar nu lijkt het onthouden van een simpele boodschap al een grote opgaaf.

Wat als je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je er minder zorgen over maakt. Dat je je weer verbonden voelt, met jezelf en met de ander. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen.

Tijdens het Rouwcafé is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Het eerste gedeelte van de avond heeft als thema “Rouwen moet je zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”, over waarom rouw zo eenzaam kan voelen. Het tweede gedeelte is open voor het stellen van vragen en om met elkaar te delen. Het is een ideale avond om de tijd te nemen voor jouw verlies en je opnieuw te verbinden met wat belangrijk is voor jou. Je gaat naar huis met meer rust en vertrouwen in jouw eigen manier van rouwen zodat je weer de regie over je leven hebt.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Voor wie is het rouwcafé bedoeld?

Het Rouwcafé is geschikt voor iedere volwassene die een groot verlies heeft meegemaakt en meer grip wil op zijn of haar leven met rouw. Mensen die met hun rouw aan de slag willen, willen leren over wat je zelf kunt doen en hierover willen praten met anderen.

Praktisch

Datum: woensdag 2 oktober van 19:30-21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur).

Deelname aan het Rouwcafé is gratis, koffie en thee wordt aangeboden.
Wil je er graag bij zijn? Meld je aan door een e-mail te sturen naar Minjon van Zoest op minjon@overrouw.nl.

Het Rouwcafé vindt plaats in Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1 in Tilburg en wordt georganiseerd door ContourdeTwern.

Wie begeleidt het Rouwcafé?

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach bij OverRouw. Ik leer mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van mijn moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien mijn motivatie om anderen te leren hoe rouwen en leven samen kunnen gaan.

Nu meteen aan de slag? In mijn gratis videotraining leer ik je hoe je weer de regie pakt. Meld je nu aan en ontvang direct de eerste video.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.