Online Rouwcafé

Maandag 21 september 2020

Soms wil je met iemand praten over wat er in je omgaat maar je voelt je alsof je anderen ermee lastig valt. Mensen hebben hun mening klaar, waardoor jij je niet vrij voelt om je helemaal te uiten zoals je zou willen. Dit is een plek waar er ruimte is voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw, zonder taboes. Tijdens deze avond leer je in de verbinding met anderen jezelf beter begrijpen, zodat je steviger in je schoenen staat en kunt vertrouwen op jezelf.


Meld je hier aan voor het Online Rouwcafé:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail met tips en nieuws over leven met rouw. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.

Voel jij door je verlies alsof er een groot gat in je leven is geslagen? Alsof er een puzzelstukje in je leven mist? Tijdens het Rouwcafé leer je jezelf beter te begrijpen en vind je weer vertrouwen in jezelf. Je ontdekt hoe je je kunt verbinden met jezelf én met de ander, zodat je weer zin in het leven vindt.

Herken je dit?

Je wil wel over praten over hoe je je voelt maar je wil je vrienden er niet steeds mee lastig vallen.

Dingen die je eerder belangrijk vond, vind je nu geneuzel. Je vindt het moeilijk om het geduld op te brengen naar anderen te luisteren. Weten ze dan niet wat er is gebeurd?

Je bent voortdurend aan het piekeren: hoe nu verder? Je maakt je praktisch zorgen 'wat nu met...' maar er zijn ook zoveel emotionele pijnen. Nooit meer zijn/haar lach horen, nooit meer...

Je bent niet de makkelijkste persoon voor je omgeving en je voelt je daar soms schuldig over.

Je kent jezelf niet terug sinds het overlijden van jouw dierbare. Je houdt jezelf bezig om maar niet te hoeven denken, om niet de pijn te voelen. Je weet dat dat niet de manier is om te ontkennen en omzeilen, maar het toelaten voelt te groot.

Het is een chaos in je hoofd en je bent alle gevoel van houvast kwijt. Het voelt alsof de grond onder je voeten is weggeslagen.

Wat als je begrijpt waarom je voelt wat je voelt en dat je je er minder zorgen over maakt. Dat je je weer verbonden voelt, met jezelf en met de ander. En dat je ervaart dat je niet de enige bent en kunt praten met mensen die je begrijpen.

Tijdens het Rouwcafé is er ruimte voor jou met alles wat je tegenkomt bij jouw rouw. Er is geen vast programma, maar rouwcoach Minjon van Zoest zal structuur tijdens de avond aanbrengen. Verbinding staat centraal tijdens deze avond. De avond is open voor het stellen van vragen en om met elkaar te delen. Het is een ideale avond om de tijd te nemen voor jouw verlies en te voelen wat belangrijk is voor jou. Door de verbinding met anderen leer je jezelf beter begrijpen, zodat je steviger in je schoenen staat en kunt vertrouwen op jezelf.

Uiteindelijk zit het antwoord altijd in jou. Jij bent degene die iets kan veranderen. Niet aan wat je is overkomen, maar wel hoe je ermee omgaat.

Mijn reden om naar het Online Rouwcafé te gaan was om te horen van anderen hoe zij hun rouw ervaren. In het één op één praten kwam er een soort van rust over me heen door te horen dat ik niet de enige ben die bepaalde dingen ervaart. Het gaf erkenning, anderen hebben dat ook. De uitleg van Minjon erbij maakte het ook inzichtelijk. De begeleiding is fijn, je mag zeggen wat je wilt, het hoeft niet, naar iedereen wordt geluisterd. Minjon waakt ervoor dat iemands persoonlijk verhaal niet te kwetsbaar wordt. Nu ik weet dat het me zoveel opgeleverd heeft, ga ik hier zeker nog eens aan meedoen.

Dea

Voor wie is het Online Rouwcafé bedoeld?

Het Rouwcafé is geschikt voor iedere volwassene die een groot verlies heeft meegemaakt en hierover wil praten met anderen. Mensen die zich willen verbinden met anderen die iets soortgelijks doormaken, ervoor open staan om een laagje dieper naar zichzelf te kijken en hierover willen delen met anderen.

Praktisch

Datum: maandag 21 september 2020
Tijd: 19:30 - 21:30 uur

Deelname aan het Rouwcafé is gratis, aanmelden is nodig om in de online omgeving te komen.
Na het invullen van je e-mailadres ontvang je een link.

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail met tips en nieuws over leven met rouw. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.

Wie begeleidt het Rouwcafé?

Mijn naam is Minjon van Zoest, ik ben rouwcoach bij OverRouw. Ik leer mensen die zich geen raad weten met zichzelf omdat er een dierbaar iemand is overleden, hoe ze met hun rouw om kunnen gaan, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Het overlijden van mijn moeder in 2006 bleek het begin te zijn van een intens proces van groei en ontwikkeling. Mijn rouw werd een springplank om mezelf opnieuw te ontdekken en is sindsdien mijn motivatie om anderen te leren hoe rouwen en leven samen kunnen gaan.

Nu meteen aan de slag? Met mijn 3 gratis gouden tips leer ik je hoe je weer de regie pakt. Meld je nu aan en download direct het e-book.

Vul hieronder je naam en e-mailadres in:

Je krijgt ook max. 1 x per week een inspiratiemail. Je geeft toestemming aan OverRouw voor de zorgvuldige verwerking van je gegevens. Bekijk de privacy policy.