Rouwen én leven

Het 3 maanden coachingstraject
voor wie verder wil na een groot verlies

Ben je klaar met dat gevoel van verdwaald zijn? Wil je verder met je leven en weer zin in het leven vinden? Dan is deze pagina voor jou.

Je wil verder met je leven na het overlijden van iemand die je heel dierbaar is. Een leven waarin het verlies van jouw dierbare een mooie plek krijgt, een plek die hij of zij verdient. En vooral een leven waarin je weer blij kunt zijn met de dingen die er wél zijn en waarin je weer plezier kunt hebben.

Herken je dit?

Het besef van wat er is gebeurd is er wel, maar eigenlijk ook weer niet. Het gaat allemaal in een roes aan je voorbij, alsof het maar niet door wil dringen. Het is niet dat je er niet genoeg aan denkt. Sterker nog, het heeft je denkwereld overgenomen.

Je bent met van alles bezig maar niet met het verdriet er te laten zijn. Aan de ene kant wil je al die emoties wel voelen, maar je vindt ook dat het een keer moet ophouden.

Je bent bang dat je over een tijdje alleen maar om je probleem heen gegaan bent in plaats van er doorheen te gaan.

Je herkent jezelf bijna niet meer terug de laatste tijd. Je weet soms echt even niet wat je precies voelt en waar je behoefte aan hebt.

Wanneer iemand vraagt hoe het met je gaat, geef je niet altijd een eerlijk antwoord. Je wil namelijk sterk zijn want de mensen om je heen vinden je zo sterk. Maar intussen vraag je jezelf af of je dit wel alleen kunt.

Je bent moe. En misschien wel moedeloos. Je wil wel "positief" zijn maar het lukt gewoon niet. Soms vraag je je af wat het allemaal voor zin heeft.

Met al die adviezen van anderen kun je niet zoveel. Alsof ze op een andere golflengte zitten, het komt gewoon niet binnen.

Je vraagt niet makkelijk om hulp en er is ook niets mis met je, maar er moet toch wel iets veranderen.

Als je gaat werken of ergens mee bezig bent dan kun je moeilijk je hoofd erbij houden. Maar als je wel tijd hebt om rust te nemen dan zoek je juist afleiding.

Je wil doen wat goed is, maar wat is "goed" eigenlijk? Werken of niet werken? Leuke dingen doen of juist niet? Je wil graag vooruit kijken maar ook niet de rouw uit de weg gaan.

Er moet iets veranderen, maar wat?

Zo doorgaan is geen optie, want op deze manier raak je steeds verder vervreemd van jezelf en zal de rouw je leven blijven leiden. Iedere dag waarop je niet in actie komt, gaat nog meer ten koste van je zelfvertrouwen. Dat is leven met de handrem erop terwijl dat helemaal niet nodig is. Dan láát je je leven leven in plaats van dat jijzelf je leven leeft. Als je de dingen blijft doen zoals je tot nu toe hebt gedaan, zal er niets veranderen. Je oude gewoontes werken nu niet meer, je blijft in rondjes draaien en dat zal alleen maar meer gaan frustreren.

De realiteit

Het idee dat het leven vooral leuk moet zijn, is dé ziekte van deze tijd. Het heeft ervoor gezorgd dat de meesten van ons niet hebben geleerd hoe we om moeten gaan met teleurstelling, met afwijzing, met emotie en met verlies. En dat terwijl dit in ieder mensenleven voorkomt. Nu jij wordt geraakt door een groot verlies, word je niet alleen met de rouw, maar ook met al je aangeleerde eigenschappen geconfronteerd, je kunt er niet meer omheen. Dit gaat zo niet langer, maar hoe dan wel?

Hoe zou het voor je zijn als je weer zin in het leven zou hebben? 

Stel je voor dat je weer zin hebt om dingen te doen, dat je precies je eigen valkuilen kent en ze weet te voorkomen. Dat je weet waar je energielekken zitten en daardoor slimmere keuzes kunt maken. Dat de rouw er mag zijn maar niet meer je hele leven overneemt. Dat je op een relaxte manier met de mensen om je heen kunt omgaan en je meer begrepen voelt. Dat je kunt omgaan met de onrust in je lijf en met je emoties, zodat je rust in je hoofd hebt en je lekkerder in je vel zit. Dat je met opgeheven hoofd de nieuwe versie van jezelf gaat ontdekken en dat je stevig in je schoenen staat in dat proces.

In 3 maanden leer je te rouwen op de manier die bij jou past

Dat is mogelijk als je meedoet aan het 1-op-1 coachingstraject "Rouwen én leven", hét 3 maanden ervarings- en groeitraject voor leven met rouw. In het traject gebruiken we de 5 pijlers waar omgaan met rouw op rust. Iedere sessie heeft 1 van de pijlers als thema, zodat je aan het einde van het traject alle kennis en vaardigheden hebt om zelf op door te pakken.

1) Overleven

Hoe ga je om met tegenslag? Na het onderzoeken van verlieservaringen, ga je bepalen welke vaardigheden je hebt om met verlies om te gaan. Je leert verschillende stijlen (her)kennen. Bepaalde copingstijlen gaan over omgaan met rouw maar anderen gaan over overleven. Wat is aangeleerd en wat past bij jou?

2) Netwerk en steun

Steun vinden in je omgeving is essentieel bij rouw. Maar niet voor iedereen werkt dat op dezelfde manier. Een introvert persoon heeft andere behoeftes dan een extravert persoon. In deze sessie onderzoek je op welke manier jij je netwerk kan gebruiken. Daarnaast leer je juist hoe je kan omgaan met een omgeving die jou niet begrijpt. 

3) Intuïtie

Je leert hoe je je intuïtie kunt gebruiken bij omgaan met rouw. Je ontdekt wat intuïtie is, hoe je je intuïtie kan ontwikkelen, waarom het absoluut niet zweverig is en dat het onderdeel is van wie je bent. Zodra je dit gaat zien, zal je merken dat je meer open wordt en meer in vertrouwen kan leven. En dat geeft ontzettend veel rust.

4) Lichaam

Waar voel je je emoties, waar krijg je last als je slecht eet of te weinig slaapt? Het gebeurt allemaal in je lichaam. Zorgen dat je lichaam voor jou zorgt is daarom een essentieel onderdeel. We gebruiken de verbonden adem om de wijsheid van je lichaam aan te spreken.

5) Emoties en gedachtenkracht

In deze sessie gaan we nog meer de diepte in. Ik begeleid je om te ontdekken waar je emoties vandaan komen. En hoe je met je emoties om gaat. We leggen het verband met het denken en onderzoeken welke overtuigingen jou helpen en welke niet.

5 sessies met alles erop en eraan. Inclusief video's van mij met nuttige informatie over iedere pijler zodat ik in de sessie al mijn aandacht bij jou heb. Een compleet traject. Stap voor stap en opgezet zoals ik ben: duidelijk, overzichtelijk, rechtdoorzee en compleet. Kortom: alles wat je nodig hebt om de rust in je leven en het vertrouwen in jezelf te vinden. Om af te rekenen met de chaos in je hoofd en nu serieus de regie over je leven te pakken.

En voor je een besluit neemt. Er komt geen beter moment. Het wordt niet beter doordat de tijd verstrijkt, het gaat erom wat je in die tijd dóet. Pak je moment en maak iets moois van jouw leven. Ga het gewoon doen. Of blijf je je achter je excuses verschuilen?

Dit zit allemaal in het traject:

5 video’s van 10-20 minuten met uitleg over iedere pijler. Je krijgt de video ruim voor iedere sessie toegestuurd.

5 maal een 1-op-1 sessie in een periode van 3 maanden, in totaal 5,5 uur. De sessies zijn mogelijk via Zoom of Skype of live in Tilburg. Dat mag je per sessie beslissen.

  • 4 sessies persoonlijke rouwcoaching à 1 uur
  • 1 sessie ademcoaching à 1,5 uur

4 werkboeken met 4 huiswerkopdrachten met praktische vragen en oefeningen die je thuis doet. Je ontvangt het werkboek na de iedere sessie (behalve de laatste sessie).

Toegang tot 2 visualisaties die je helpen om de rust in je hoofd en je lijf te vinden.

Bonusles: Rouwtaken.

Bonusvideo met een opgenomen ademsessie.

Aan het einde van het traject ga jij naar huis met:

Aan het einde van dit traject ga jij naar huis met het vertrouwen in jouw manier van rouwen en dus jouw manier van leven. Je kunt het doen vanuit jouw echtheid, jouw waarheid. Je hebt door patronen gebroken die niet meer voor je werken, waardoor je je vrij voelt. Je begrijpt hoe je alle kennis op dagelijkse basis in kunt zetten, op jouw manier, zodat jij de touwtjes weer in handen hebt.

Een berg nieuwe inzichten die ervoor zorgen dat je weer vooruit durft te kijken. Je voelt namelijk jezelf weer goed aan, vertrouwt je eigen keuzes en weet precies waar je staat als het gaat over je rouw én over je leven.

Het contact met de mensen om je heen is weer fijn. Niet alleen omdat je nieuwe communicatie skills hebt geleerd, maar ook omdat je jezelf weer begrijpt en je je daardoor goed kunt uiten.

Je lééft weer, in plaats van te overleven. De rouw mag er namelijk zijn nu je weet hoe ermee om te gaan.

Je voelt je open en vrij en ontspannen in waar je bent in jouw proces. Je kunt de signalen van je lichaam interpreteren en voelt goed aan wat je aan kunt en wat niet.

Omgaan met je emoties is nu heel natuurlijk. Je begrijpt hoe ze werken voor jou, op welke manier je ze kunt vrijlaten en hoe je hier op je werk of in gezelschap mee om kunt gaan. Je bent daardoor meer ontspannen, ook in gezelschap.

Je weet hoe je tegelijkertijd jouw dierbare kunt herinneren en kunt verdergaan met je leven. De liefde en de speciale band die neem je mee, maar wel op een gezonde manier, zodat niets je ervan weerhoudt om een mooi leven te leven.

Doordat je jezelf beter begrijpt en aanvoelt, kun je makkelijker beslissingen nemen en voel je je zeker van jezelf.

Het hele traject vraagt slechts een investering van € 895,-

Je mag ook betalen in 3 termijnen van € 310,-. Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Minjon heeft mij geholpen mijn leven weer op de rit te krijgen na het overlijden van mijn moeder en een pittig ongeluk van mijn dochter. Waar ik haar enorm om waardeer is mij te laten snappen wat ik zelf kan doen én voelen om actief te rouwen én actief mijn nieuwe leven vorm te geven. De warmte waarmee zij dit doet is zo groot! Mijn belangrijkste inzicht is dat ik trouw mag zijn aan mezelf; mij bewust mag zijn wat goed voor mij is. Als je een coach zoekt die jou liefdevol & effectief inzichten geeft hoe om te gaan met rouw en die de confrontatie daar waar nodig niet schuwt....neem dan contact op met Minjon!

Tineke

Zoek je iemand die niet luistert naar wat je zegt, maar naar wat je bedoelt? Zoek je iemand die jou het antwoord laat geven op de vraag  waarvan je niet wist dat je die had? Zoek je iemand die jou zelf steviger in je schoenen laat staan? Dan moet je bij Minjon van Zoest zijn!

Marianne

Een liefdevol en duidelijk traject om in je eigen tempo te verwerken. De thema's waren zeer verhelderend en de opdrachten gaven mij handvatten om het proces ook thuis verder voort te zetten. Minjon luistert, stelt vragen en opent de weg om langzaam een plaats te geven aan je verdriet. Heel fijn!

Nicky

Minjon weet als geen ander aan te voelen wat jij op dat moment nodig hebt te midden van de chaos in je hoofd en hart als je iemand dierbaars bent verloren. Wat jou troost, wat jou laat her-inneren, wat jou laat groeien, wat jou sterker maakt. Alles mag er zijn, alles is ok. Weer mogen vertrouwen op je gevoel met het geloof dat alles op je pad komt met een reden. Dat heb ik tijdens de sessies met Minjon geleerd. En daarnaast is ze gewoon ook een heel leuk mens!

Charlotte

Ik ben naar Minjon gegaan met heel veel boosheid. Ik was boos op de wereld, ik voelde mij benadeeld en vond het oneerlijk dat mijn ouders overleden zijn. Vertrouwen in mijzelf is het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens de sessies. Het is eigenlijk zo belangrijk en vanzelfsprekend, en toch zo ontzettend moeilijk. Het valt niet te negeren want het is van groot belang bij zo goed als alle keuzes die je maakt. Ik zou het traject absoluut aanraden aan anderen. Mits je bereid bent om écht de tijd te nemen de oefeningen te doen en om je open te stellen voor wat er komt. Door de inzichtvolle vragen van Minjon en de oefeningen buiten de sessies werd ik geconfronteerd met zware zaken uit mijn verleden die ik “oploste” met een coping mechanisme. Ik moest deze zaken recht in de ogen kijken en ze effectief aanpakken. Het is geen makkelijk traject, maar voor mijn zelfontplooiing is het heel belangrijk geweest.

Yaëlle

Minjon heeft mij enorm geholpen bij het verwerken van mijn verliezen, niet alleen het verliezen van naasten door overlijden, maar ook verliezen waar ik mee word geconfronteerd als gevolg van mijn ziekte. Door de coachingsgesprekken besefte ik dat ook dat een rouwproces is waar je bij stil moet staan en onder begeleiding van Minjon heb ik mijn verliezen een plekje kunnen geven en kan ik weer verder met mijn leven, vol positieve energie. Van harte aanbevolen! Dank je wel Minjon!

Petra

Een tijdje na het overlijden van mijn vrouw liep ik tegen mijzelf aan met de onbekende ervaring wat zo'n enorm verlies kan veroorzaken. Zoveel gedachten, verdriet, emoties, onzekerheden voor het leven en
ook de omgeving die anders leek. En alles beleven onder een zwarte wolk. Met de betrokken begeleiding van Minjon en het richting geven aan de verwerking van mijn gedachten, plus door zelf aan het denken gezet te worden, vielen de stukjes langzaam weer op zijn plek. Verdriet en gemis door het verlies blijft er, maar het is hanteerbaar geworden en de weg vooruit is open gegaan om daar weer keuzes in te kunnen maken. Dankjewel.

Ruud

Meest gestelde vragen

Ik geef alvast antwoord op wat vragen die je misschien hebt:

Waarom duurt dit traject 3 maanden?

Het uitgangspunt is dat ik je leer om op eigen benen verder te gaan. De 3 maanden zijn nodig om de lessen te kunnen integreren in je dagelijks leven. Deze periode is doorgaans voldoende om je alle kennis eigen te maken.

Wat als ik in deze 3 maanden op vakantie ben?

Dan kijken we samen naar een reële uitvoering van het traject. Soms past het om tijdens de vakantie met het traject verder te gaan, soms wordt de tijdsduur verlengd. Laat vakantie of andere bezigheden niet een reden zijn om niet te starten, samen vinden we een oplossing.

Mag ik langer dan 3 maanden over dit traject doen?

Dat is afhankelijk van de reden. Het doel is om in 3 maanden actief aan de slag te gaan met jezelf. Spreiding over meerdere maanden vergroot de kans dat de aandacht verslapt en heeft om die reden niet de voorkeur.

Mijn dierbare is heel recent overleden, kan ik nu al dit traject doen?

Absoluut. Dit traject kan er juist nu voor zorgen dat je niet in veel gemaakte valkuilen hoeft te stappen.

Mijn verlies heeft lang geleden plaatsgevonden, is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Waarschijnlijk wel. Laten we daar samen even naar kijken. Boek via deze link een gratis gesprek zodat ik je een passend aanbod kan doen: www.overrouw.nl/gratis-sessie.

Hoe lang heb ik om de video’s te bekijken?

De video’s blijven minimaal een jaar nadat je het traject bent gestart beschikbaar.

Moet ik eerst de opdrachten en video’s van het e-book afmaken voor ik dit traject doe?

Nee dat is niet nodig. De 3 tips van het e-book zijn niet noodzakelijk om het traject te starten maar zijn ook prima te combineren met het traject.

Kan dit traject samengaan met mijn gesprekken met de psycholoog?

Jazeker. Ik zie goede resultaten bij klanten die dit traject in parallel doen met gesprekken bij hun psycholoog. Omdat ik als rouwcoach echt iets anders doe dan een psycholoog, vult dat elkaar prima aan.

Het gehele traject is enorm waardevol. Ik deel al mijn kennis en ervaring die mij heeft gebracht waar ik nu ben.

Het vraagt slechts een investering van € 895,- (of 3 x € 310,-).
Wat gaat het je kosten als je het in je eentje blijft doen?